AGNL Theme Session "Rapportage in ARIS: Haal meer uit de ARIS-repository"

ARIS User Group Netherlands (AGNL)
May 12, 2022, 12:00 – 3:00 PM

In-person event
ARIS

About this event

De Nederlandse ARIS- en Alfabet-gebruikersgroep “AGNL“ organiseert op donderdag 12 mei van 14:00 tot 17:00 uur weer een themasessie. Nu het weer mag, zal het sinds lange tijd een sessie zijn op locatie waar we elkaar in persoon treffen! De moeite waard om bij te wonen. Het thema is rapportage en ontsluiting van de ARIS-repository.

Rapportage is in ARIS een hele belangrijke functionaliteit; hiertoe biedt ARIS een rijk palet aan mogelijkheden. Maar welke manier je nu in welke situatie moet kiezen is toch niet altijd even gemakkelijk. Het Ministerie van Defensie en Software AG Benelux zijn bereid gevonden hun kennis over de verschillende manieren van rapportage en ontsluiting van informatie met ons te delen. Daarnaast zal ARIS Product Management een toelichting geven op de nieuwste service release, ARIS 10 SR 18.

ARIS 10 Service Release 18 (ARIS Product Management)

De nieuwste service release 18 van ARIS komt beschikbaar medio mei. Dominik Vanderhaeghen, Head of ARIS Product Management, zal ingaan op de nieuwe en verbeterde functionaliteiten die nu beschikbaar komen, met name die van belang zijn voor beheerders. Ook zullen de ontwikkelingen van de oktober-release SR20 aandacht krijgen.

Het gebruik van Query’s en Dashboards (Software AG Benelux)

Query’s bieden een onderbelichte edoch krachtige functionaliteit die standaard beschikbaar is voor analyse van relaties tussen objecten, het maken van dwarsdoorsneden en het verkrijgen van waardevolle inzichten. Maar het maken en gebruiken ervan is toch voor menig gebruiker een struikelblok. Koen Maes, Senior Solution Architect bij Software AG Benelux, deelt zijn kennis over query’s met ons en de focus zal liggen op het maken ervan, wat zijn de tricks and tips, hoe deze query’s te ontsluiten voor de gebruiker en te integreren met dashboards en spreadsheets.

Rapportage via Scripting (Ministerie van Defensie)

Het gebruik van scripts om informatie uit ARIS te halen voor analysedoeleinden is een manier om op wensen van de gebruiker zeer specifieke rapportage te ontwikkelen. De Report Designer is vrij beperkt in het gebruik; de scripting engine geeft daarentegen veel meer vrijheden en mogelijkheden. Theo Padding van het Ministerie van Defensie gaat in op welke businessvragen hij zoal ontvangt en hoe hij die vertaalt naar specifieke rapportages. De aanpak en oplossingen die daarvoor via scripts gemaakt kunnen worden zullen nader toegelicht worden.

Agenda:

14:00 - 14:05 Welkom en intro

14:05 - 14:50 ARIS 10 Service Release 18 (ARIS Product Management)

14:50 - 15:45 Het gebruik van Query’s en Dashboards (Software AG Benelux)

15:45 - 16:00 Pauze

16:00 - 16:50 Rapportage via Scripting (Ministerie van Defensie)

16:50 - 17:00 Afronding en sluiting

17:00 - 18:00 Borrel en netwerken

Interesse?

Bent u benieuwd geworden en wilt u deze sessie niet missen, reserveer dan de datum in uw agenda en meld u aan. Deze themasessie zal gedeeltelijk in het Engels plaatsvinden maar hoofdzakelijk in het Nederlands. Locatie is als vanouds: Unieplaza Culemborg.

Voor wie?

De sessie is niet alleen geschikt voor beheerders van de ARIS-omgevingen maar ook voor BPM-managers, CoE-medewerkers, procesarchitecten, modellenbeheerders en modelleurs die met ARIS werken. Dus nodig ook vooral uw collega’s uit die meer willen weten over de mogelijkheden die geboden worden voor het ontwikkelen en beschikbaar stellen van rapportages.

Facilitators

 • Pieter Walraven

  Friesland Campina

  Quality Assurance Manager Corporate IT

 • Ricardo Passchier

  Software AG

Organizers

 • Sylvia Groenbos

  MLC, Netherlands

  President AGNL/Vice-president ARIS IUG

 • Maarten Geijsberts

  NV Nederlandse Spoorwegen

  Design Expert/Secretary AGNL

 • Vincent Bakker

  Bus. Process Mgr LeasePlan Digital/Treasurer AGNL

 • Kevin Biront

  Bquind

  Partner

 • Ricardo Passchier

  Software AG

  Head of Business Transformation, Benelux

 • Pieter Walraven

  AGNL

  Special advisor AGNL

 • Tiina Kaitalahti

  Sales Assistant

Contact Us